Tko smo

Paulina Pavić, prof. psihologije, neurofeedback terapeut i edukator

Paulina je prvu edukaciju s područja neurofeedbacka pohađala 2012 godine i od tada se posvetila istraživanju, educiranju i primjeni ove inovativne metode. Uvidjevši brojne mogućnosti i učinkovitost neurofeedbacka, 2014 godine je osnovala tvrtku Vita plena koja je postaje trening i edukacijski centar za neurofeedback po Othmerovoj metodi. U kliničkom radu svaki klijent za nju predstavlja novi profesionalni izazov i novo putovanje na koje kreće zajedno s njim. Veseli ju gledati promjene koje klijenti postižu uz pomoć neurofeedbacka što ju konstantno motivira na istraživanje novih mogućnosti primjene. Njeni klijenti su djeca i odrasli sa problemima pažnje i pamćenja, depresivno anksioznim smetnjama i blažim razvojnim poteškoćama. Osobito rado trenira klijente u svrhu prevencije učinaka stresa i poboljšanja vrhunske izvedbe. Uvjerena je da svatko može imati koristi od neurofeedback treninga u kontekstu postizanja boljeg zdravlja, mentalne izvedbe i emocionalne stabilnosti.

Kao sveučilišni specijalist s područja ljudskih resursa od 2002 je radila u području upravljanja ljudskim potencijalima u renomiranim tvrtkama gdje je razvijala i implementirala procese psihologijskog testiranja, edukacije i razvoja zaposlenika. Kao trener raznih edukacijskih kuća sudjelovala je u kreiranju i izvedbi brojnih obrazovnih programa. Certificirani je NLP trener i coach (individualno savjetovanje).

Službeni je edukator EEG info grupacije i u dosadašnjem radu educirala je već preko stotinu uspješnih terapeuta u različitim područjima primjene. Također, pruža uslugu savjetovanja i supervizije za neurofeedback terapeute u Hrvatskoj i okruženju. U svrhu promocije neurofeedback metode povremeno gostuje na fakultetima, konferencijama i stručnim skupovima kako bi približila metodu stručnoj javnosti. Članica je Hrvatske psihološke komore i više stručnih udruženja.

 

Kristina Živković, mag. psihologije, neurofeedback terapeut

Studij psihologije polazi pri Filozofskom fakultetu u Osijeku, gdje 2015. godine diplomira s temom „Odnos kvalitete obiteljskih odnosa, suočavanja sa stresom i depresivnosti kod adolescenata“. Tijekom studija sudjeluje u projektima Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku, kao mentor volonter u projektima selektivne prevencije ovisnosti. Kao psiholog vježbenik na mjestu stručnog savjetnika za profesionalno savjetovanje i rehabilitaciju, sudjeluje u provođenju postupka profesionalne selekcije, profesionalnog usmjeravanja i savjetovanja te provođenju edukativnih radionica namijenjenih uspješnijem pristupanju tržištu rada.

S primjenom neurofeedback terapije upoznaje se primjenjujući frekvencijski neurofeedback kod djece i mladih s deficitom pažnje i koncentracije, hiperkinetičkim poremećajem, specifičnim poremećajima učenja, poteškoćama iz autističnog spektra i teškoćama emocionalne samoregulacije. U radu s klijentima usmjerena je na prepoznavanje i jačanje individualnih potencijala, osnaživanje socijalnih vještina te poboljšanje kvalitete (obiteljskog) života. Neurofeedback trening centru Vita plena pridružuje se 2020. godine, kada se pobliže upoznaje  s primjenom neurofeedbacka po Othmerovoj metodi. Posebnu motivaciju pronalazi u postupnom stvaranju odnosa povjerenja s klijentima, opažanju njihovog postupnog napretka i njihovom zadovoljstvu vlastitim napretkom.