Pažnja i motorika

"Na neurofeedback sam došla zbog problema  pažnje kod svog sina, što je već pri inicijalnoj procjeni i prvoj primjeni testa pažnje bilo evidentno. Marin  je imao vrlo visok broj pogrešaka koje upućuju na impulzivno ponašanje. Također, imao je i visok broj grešaka koje upućuju na nepažnju, odnosno „lutanje pažnje“ osobito u stresnim uvjetima. Oboje je bilo evidentno  iz svakodnevnog života , te mi je bilo drago da smo proveli test koji  je razotkrio probleme o kojima govorim. Štoviše, test je pokazao da je njegova pažnja na razini 11 godišnjeg djeteta.

Započevši s NFB tretmanima već nakon prve serije od 20 treninga primijetili smo pomake na planu na kojem nismo očekivali. Marin se inače teško ujutro budi, a nakon NFB to je išlo lakše i izjavljivao je da  je manje umoran tijekom dana. Njegov od rođenja slab mišićni tonus (zbog čega svakodnevno radimo vježbe) s odlaskom na neurofeedback treninge se poboljšao što me posebno razveselilo. Vezano za njegovu pažnju, test je pokazao da su se indeksi njegove pažnje normalizirali. Broj pogrešaka koje je napravio bio je u razini prosjeka za njegovu dob.

Tijekom  ljetne pauze od nekoliko mjeseci  uočila sam da ima motivacije za aktivnosti na koje ga ranije nismo mogli nagovoriti, te smo se odlučili za drugu seriju treninga. Na završnom testiranju pažnje (nakon 40 treninga) Noa je izuzetno  točno riješio test i dokazao da još bolje može održati pažnju uz visoku samokontrolu,  koordinaciju i smirenost. Njegova pažnja se poboljšala iz ispodprosječne (pri prvoj primjeni) u iznadprosječnu, a sad nam preostaje da ovaj dobitak realiziramo i na planu školskog uspjeha."

                                                                                                                                                                          Mama od Marina (13)