Na koji način se primjenjuje neurofeedback trening?

Klijenti rado dolaze na trening jer tijekom njega osjećaju ugodnu opuštenost. Trening je potpuno neinvazivan, za njega su nam potrebni senzori koji se pričvrste na površinu vlasišta pomoću EEG paste. Senzori su pasivni, što znači da ne primjenjujemo nikakav napon na mozak, samo snimamo moždanu aktivnost.

Računalo procesira vaše moždane valove i iz njih ekstrahira određene informacije. Pokazujemo Vam tijek moždanih valova i specifične informacije koje dobivamo iz njih u obliku povratne informacije (feedbacka) koja se prezentira klijentu. U Vita pleni su nam na raspolaganju brojne video igre, animacije, filmovi a klijent može odabrati oblik povratne informacije kakav želi, prema svojim preferencijama. U neurofeedback treningu možete aktivno sudjelovati putem igraćeg upravljača ili samo pasivno promatrati promjene na ekranu. Zvuk igrice ili filma također je reguliran trenutnim promjenama u EEG-u, a klijent može infomaciju dobivati i taktilno putem vibracija na plišanoj igrački (što je poželjno). Specifične frekvencije moždanih valova koje nagrađujemo i položaji senzora su jedinstveni za svakog pojedinca i njih određuje Vaš terapeut

Za pozitivan efekt od neurofeedback treninga neophodno je razumijevanje i dobra suradnja terapeuta i klijenta (odnosno njegovih roditelja ukoliko se radi o manjem djetetu). Komunikaciji se u našem trening centru posvećuje velika pažnja jer od suradnje sa Vama ovisi učinkovitost treninga. Terapeutski odnos je prije svega temeljen na otvorenosti i povjerljivosti, s zajedničkim ciljem pomoći klijentu da postigne samoregulaciju.