Standardizirani test pažnje

Zanima li vas kakva je uistinu pažnja Vašeg djeteta ili Vas samih?

U trening centru Vita plena provodimo standardizirani test pažnje koji će objektivno pokazati kako Vaš mozak funkcionira u različitim uvjetima. Mjerimo vrijeme i točnost reakcije u uvjetima visoke zahtjevnosti (stresni uvjeti) i u uvjetima niske zahtjevnosti (dosadni zadaci).

Rezultati nam na objektivan način mogu ukazati kako Vaš mozak funkcionira u različitim uvjetima, kako kad započinjete neki novi zadatak, a kako kad trebate održati dugotrajnu pažnju na istom zadatku. Također pokazat će nam kako se mentalno oporavljate od stresnog perioda. Analizirat ćemo i vrstu pogrešaka koju radite u testu i da li one upućuju na neku disfunkciju primjerice lutanje pažnje ili impulzivnost. U kakvim se uvjetima češće pojavljuju pogreške? Kakvi su svi ti parametri u odnosu na prosječnu populaciju?

 

Odgovore na sva ova pitanja dobit ćete primjenom QIK testa, pomoću CPT uređaja. Ukupno vrijeme trajanja testiranja je 30tak minuta. Nakon primjene testa dobit ćete pisani izvještaj o svojim rezultatima kojim ćete utvrditi stvarno stanje svoje pažnje, ali i polazišnu točku za neurofeedback tretmane. Cilj nam je nakon serije neurofeedback treninga utjecati na disfunkciju i time poboljšati učinak u testu pažnje. Velika većina klijenata pri ponovnoj primjeni testa u okviru završne procjene postigne značajno bolje rezultate. Pažnja je složen psihološki proces koji vrijedi izmjeriti ne samo kod ADD/ADHD poremećaja nego i šire. Velik dio problema s kojima klijenti dolaze odražava se na pažnju i rezultiraju specifičnom disfunkcijom. QIK test nam pomaže da na objektivan način utvrdimo rezultate neurofeedback terapije.

Dokumenti