Podložnost stresu

"Radim kao menadžer u srednje velikoj tvrtki gdje neprestano odgovaram na promjene koje se događaju i dnevno baratam velikom količinom informacija. Zadnjih godinu dana sve više sam osjećao pritisak i nemogućnost da odrađujem obveze. Neprestano sam bio iscrpljen i nervozan, a  događalo mi se i da planem u banalnim situacijama. Općenito u mene se uvuklo nezadovoljstvo načinom života koji vodim, u neprestanom stresu i bez odmora. Bio sam svjestan da uz nastavak ovakvim načinom života ugrožavam svoje zdravlje i funkcionalnost. 

Odlučio sam se na neurofeedback jer takav trening od mene nije očekivao dodatan napor na koji nisam bio spreman na kraju radnog dana. Paulinu poznajem iz radne sredine i prenijela mi je svoje povjerenje u metodu kojom se bavi.

Iako tijekom prvog treninga nisam osjećao ništa osobito, po dolasku kući uhvatio me snažan umor. Iako normalno idem spavati tek iza ponoći, a čak i onda imam poteškoće da zaspim, nakon prvog treninga spavao sam čvrsto i bez buđenja. Već to je za mene bio veliki napredak i znak da ova metoda kod mene stvarno djeluje. Tijekom mojih dolazaka imali smo bolje i lošije faze, ali mogu reći da sam sada pred kraj terapije postao emocionalno stabilniji u zahtjevnim situacijama i imam bolju koncentraciju tijekom čitavog dana. U slobodno vrijeme se mogu bolje odmoriti, provodim ga konstruktivnije i više ne vrtim filmove s posla kad dođem kući. Naučio sam se opustiti uz sve obaveze koje imam i lakše mi je ostati miran i usredotočen u stresnim situacijama. Preporučio bih  ovu vrstu treninga svim kolegama koji su pred burn-outom."

                                                                                                                                                                                                                   Branko (47)